Viatge a l’Uzbekiztan i al Turkmenistan

Sortides en grup: 11 de juny i 20 d’agost 2024

Viatges en privat tot l’any 2024

Circuit

DiA 1. BARCELONA / MADRID – TAIXKENT

 

Sortida de Barcelona o Madrid en vol amb destinació Taixkent. Nit a bord.

 

DIA 2. TAIXKENT (UZBEKISTAN)

 

Arribada a Taixkent. Assistència a l’aeroport i després dels tràmits de duana, trasllat a l’hotel. Habitació disponible a l’arribada. Esmorzar a l’hotel. Posteriorment, visitarem la part antiga de la ciutat incloent-hi les visites del Khasti Imom, les madrasses Barak Kan i Kafal Shohi, així com la Biblioteca, situada a la mateixa plaça i que té la seva importància per albergar “l’Alcorà d’Usman”, original del segle VII. Continuarem amb les madrasses Kikaldosh i Abdulkasim, que daten dels segles XVI-XIX. També ens aproparem fins al mercat oriental de Chorsu. Dinar en un restaurant local. Continuació de les visites de Taixkent amb el Museu de les Arts Aplicades i la Plaça de la Independència i Eternitat. Aquesta plaça es compon del Monument de la Independència i l’Humanitarisme inaugurat el 1991; el Memorial de la II Guerra Mundial, que és l’estàtua en honor als caiguts en la Segona Guerra Mundial i l’Arc Ezgulik a l’entrada de la Plaça. També veurem les fonts de la ciutat i els monuments moderns, Plaça de l’Òpera i Ballet i la Plaça d’Amir Temur. Tornada a l’hotel. Sopar en un restaurant local. Allotjament.

 

DIA 3. TAIXKENT – URGENCH – KHIVA

 

Esmorzar d’hora a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol cap a Urgench (segons l’horari de vols). Arribada a Urgench i trasllat a Khivà (30 km). Visita al Complex arquitectònic d’Ichan-Kala (segles XII-XIX): Kalta Minor, Castell Kunya Ark, Madrassa Mohammed Rahim Khan, Minaret i Madrassa Islom Khodja, Complex arquitectònic Tash Hovli (harem del segle XIX), Mausoleu de Pahlavan Mahmud (segles XIV-XVIII), Mesquita Juma (segle X) i Madrassa Allah Kuli Khan. Dinar en un restaurant local. Trasllat a l’hotel. Sopar en un restaurant local. Allotjament.

 

DIA 4. KHIVA – CHECK POINT SHAVAT-KUNYA URGENCH – DASHAUZ – AIXKHABAD (TURKMENISTAN)

 

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la frontera Shavat (65 km). Acomiadament del guia uzbec. Pas de frontera (800 m a peu) i tràmits de duana. Trobada amb el guia turcman. Continuaciό del viatge per carretera fins al Parc històric Kunya Urgench (125 km). Les muralles de la fortalesa d’Ak Gala són l’evidència de la seva antiguitat i alguns mausoleus daten dels segles XIII-XIV: els Mausoleus magnífics de Turabek Khanym (esposa de Kutlug Timur), els Jorezmites Il Arslan, Tekesh i Sultan Ali i del famós mestre sufí Nadjmeddin Kubra. Aquí visitarem el minaret més alt a l’Àsia Central, de 62 metres d’alçària, que va pertànyer a Kutlug Timur. És un dels 60 minarets construïts de maó a l’Àsia Central. Per acabar, visitarem la Porta d’Ak Dash del que es creu que era un portal del Caravanserai i les Muralles de Kyrk Molla. Dinar tipus pícnic a Kunya Urgench. Tornada a Dashauz (110 km) per agafar el vol domèstic fins a Aixkabad, la capital del Turkmenistan. Arribada sopar en un restaurant local. Allotjament a l’hotel.

 

DIA 5. AIXKHABAD (TURKMENISTAN)

 

Esmorzar a l’hotel. Al matí visitarem el lloc arqueològic de l’Antiga Nisa (UNESCO) que inclou la fortalesa de l’Antiga i Nova Nisa. Fou fundada al segle III aC i va existir fins al segle III de la nostra era. Segons els arqueòlegs, la fortalesa de Nova Nisa era el centre de la ciutat dels Parts i va existir fins al segle XVI-XVII, mentre que la fortalesa de l´Antiga Nisa era la residència dels reis Parts. Dinar en un restaurant local. A continuació, visita de la ciutat que inclou: l´Arc de la Neutralitat, la Mesquita Turca d´Ertogrul Gazi, el Museu Nacional d´Història i Etnografia, el Gulistan Basar, el Monument de Cavall Akhal-Teke, el Parc de la Independència, el Monument Ruhnama i la Mesquita Turkmenbashi. Sopar en un restaurant local. Tornada a l’hotel i allotjament.

 

DIA 6. AIXKHABAD – MARY – CHECK POINT FARAB – BUKHARA (UZBEKISTAN)

 

Esmorzar d’hora a l’hotel. Trasllat a l´aeroport per agafar un vol domèstic cap a Mary. Arribada a Mary i trasllat cap a Merv (35 km) (Alexandria de Margiana), que és la capital de la província pròspera de Margiana i el nus principal en la Gran Ruta de la Seda a més de Patrimoni de la UNESCO. Durant molts segles la ciutat va tenir bones relacions comercials amb l’Índia, la Xina i altres països de l’Orient. El nucli del Vell Merv és Erk-Kala. Les seves muralles destaquen entre altres fortaleses. La seva àrea total és de 20 hectàrees. L’alçària de les muralles arriba als 25-29 metres. Al segle IV aC la ciutat i tota la regió Margiana foren conquerides per Alexandre Magne. Després de la mort d’Alexandre Magne les terres de Margiana formaren part de l’imperi dels selèusides. El principal progrés de la ciutat va ser amb l’arribada dels selèucides. Com tots els països de l’Àsia Central, Merv fou destruït pels mongols. Tului, fill de Genguis Khan, va destruir la ciutat i una llibreria amb 150.000 volums. Dinar en un restaurant local. Trasllat a la frontera Farab (300 km). Acomiadament de l’equip turcman. Pas de frontera (1.000-1.500 m a peu). Tràmits de duana i trobada amb l’equip uzbek. Continuació fins a Bukharà (95 km). Arribada i sopar en un restaurant local. Allotjament.

 

DIA 7. BUKHARA

 

Esmorzar a l’hotel. Inici de la visita de la ciutat amb el Mausoleu dels Samani, la deu santa Chashmai Ayub, Mesquita Bolo Hauz i Ciutadella Arq. Dinar en un restaurant local. Prosseguirem amb el Minaret Kalyan i Mesquita Po-i-Kalyan, Madrassa Miri Arab, Cúpula Toki Zargaron, les Madrasses Ulughbek i Abdullazizkan, Cúpula Toki Telpak Furushon, Mesquita Magoki Attory i Cúpula Toki Sarafon. Tornada a l’hotel i sopar en un restaurant local. Allotjament.

 

DIA 8. BUKHARA – SAMARCANDA

 

Esmorzar a l’hotel. Seguirem amb les visites a Bukharà que inclouen: el Complex arquitectònic Lyabi Hauz, conjunt de dues madrasses i una Khanaka i Chor Minor. Dinar en un restaurant local local. Sortida amb destinació Samarcanda (290 km, 5 h). Arribada i sopar en un restaurant local. Allotjament.

 

DÍA 9. SAMARCANDA

 

Esmorzar a l’hotel. Avui es duran a terme les visites a la ciutat de Samarcanda que inclouen: la Plaça Registan, Madrassa Ulughbek (segle XV), Madrassa Shir-Dor (segle XVII), Madrassa Tilla-Kori (segle XVII) i Mausoleu Guri Emir (tomba de Tamerlà, segles XIV-XV). Dinar en un restaurant local. A continuació, visita a la Mesquita Bibi-Khonum i Basar Siab. Sopar en un restaurant local. Tornada a l’hotel i allotjament.

 

DÍA 10. SAMARCANDA-TAIXKENT (TREN AFROSIAB)

 

Esmorzar a l’hotel. Finalitzarem les visites de Samarcanda amb el Complex arquitectònic Shakhi-Zinda (segles IX-XV), el Museu de la ciutat antiga Afrosiyab i l’Observatori Ulugh Beg (segle XV). Dinar en un restaurant local. A l’hora prevista trasllat a l’estació de trens per agafar el tren d’alta velocitat AFROSIAB amb destinació a Taixkent. Arribada i sopar en un restaurant local. Allotjament.

 

DIA 11. TAIXKENT – BARCELONA

 

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per agafar un vol amb escala i amb destinació final Barcelona o Madrid. Fi del viatge i dels nostres serveis.

 

 

Consulti preus per persona i característiques especials d’aquest viatge

 

Hotels previstos o similars

TAIXKENT

Qushbegi Plaza 
Navruz Hotel
o similar

 

KHIVA

Erkin Palace
Bek
Khiva residence 
o similar

BUKHARA

Royal Bukhara 
Lyabi House
Caravan Plaza 4* o similar

SAMARCANDA

Welfort
Silk Road Empire
City
o similar

AIXKHABAD

Sport 4*
o similar

Nota:  Hi ha hotels de l’Uzbekistan i el Turkmenistan que són molt senzills son muy sencillos, alguns de construccions baixes i sense ascensor. La qualitat dels hotels d’Àsia Central és, en general, inferior a la qualitat europea d’hotels

El viatge inclou

 

 • Vols línia regular Barcelona/Madrid – Taixkent – Barcelona/Madrid
 • Taxes aèries.
 • Allotjament en els hotels previstos o similars.
 • Pensió completa. Té i aigua als àpats.
 • Serveis en transport amb aire condicionat.
 • Les entrades als museus, monuments i llocs històrics que es visiten.
 • Guies de parla hispana a l’Uzbekistan i el Turkmenistan.
 • Vols domèstics en classe turista Taixkent-Urgench / Dashauz-Aixkhabad / Aixkhabad – Mary.
 • Bitllet en tren en classe turista de Samarcanda a Taixkent.
 • Tramitació dels dos visats i cost del d’Uzbekistan. El visat turcman es lliura i paga en arribar. Cost aprox. 59 USD + 14 USD targeta de migració.
 • Assegurança bàsica de viatge.

El viatge no inclou

 

El viatge no inclou begudes, propines, maleters, així com qualsevol servei no especificat en el viatge. En alguns llocs es cobren unes taxes per realitzar fotos.

Descarregar programa en pdf