Viatge a Geòrgia i l’Azerbaidjan

Viatges en privat 2024

Sortides des de Barcelona o Madrid

Geòrgia està situada entre dues de les serralades més belles del continent euroasiàtic, amb una sorprenent diversitat de climes i paisatges, planes fèrtils, altes planures i verds turons. La bellesa de les seves valls, poblats troglodítics, imponents monestirs a l’alt de muntanyes, ruïnes d’antics castells… Tot això i molt més ho trobarà en aquest viatge a un dels països del Caucas més visitats pels seus molts atractius.

 

I, como a contrapunt, l’Azerbaidjan, un país amb un turisme encara incipient. Una terra de contrastos i contradiccions. Nexe d’unió d’antics imperis, però al mateix temps, un país “nou” enriquit ràpidament pels seus jaciments petrolífers. La seva cosmopolita capital, Bakú, el nucli antic de la qual forma part del Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és una ciutat apassionant i que sorprèn tots els qui la visiten. Les seves denominades “Torres de Foc” (Flames Towers), símbol de l’arquitectura més avançada del segle XXI, són els gratacels més alts de la capital i l’emblema del skyline de la ciutat. Els seus voltants semidesèrtics, amb volcans i fenòmens geològics i de foc; els poblets rurals que semblen aturats en el temps, envoltats de les montanyes del Caucas i la seva gent i paisatge, fan de l’Azerbaidjan un país que no els deixarà indiferents.

 

I, tot això, en hotels seleccionats acuradament perquè la seva estada, a més, sigui còmoda i confortable.

 

Circuit

DIA 1. BARCELONA – TBILISSI (GEÒRGIA)

 

Sortida a les 10.55 h destinació a Tbilissi en el vol directe A9738 de la companyia Georgian Airways. Arribada a les 17.30 h. Assistència a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

 

DIA 2. TBILISSI

 

Esmorzar. A continuació, recorregut a peu pel barri antic de la ciutat, capital de Geòrgia, i que va ser fundada al segle VI pel rei georgià Vakhtang Gorgasal, el monarca de l’antiga regió de Kartli (Ibèria Caucàssica). Tbilissi és també un important centre industrial, social i cultural. Iniciarem la nostra visita amb l’església Metekhi, erigida al penya-segat, amb vistes al riu Mtkvari; la zona d’aigües termals amb els famosos banys de sofre, també ubicats al barri antic de Tbilissi, a l’altre costat del riu, a l’anomenada “Abanotubani”. En el mateix districte, prendrem un telefèric per arribar a la Fortalesa Narikala. Anomenada la fortalesa de la mare de Tbilissi, Narikala és un antic símbol de la defensa de la ciutat. Es va establir al segle IV, al voltant del període en què es va fundar la ciutat. Dinar entre visites. Prosseguirem amb la plaça Meidani i passejarem pel carrer Shardeni amb els seus cafès i galeries d’art, moderns i acollidors, passant també per la Catedral de Sioni i la Basílica d’Antxiskhati, l’església més antiga de Tbilissi, construïda al segle XVI. Visitarem també l’extraordinària catedral de la Santíssima Trinitat, construïda recentment i que és la més gran del Caucas. El nostre recorregut ens portarà a l’avinguda Rustaveli, on trobarem el Teatre de l’Òpera i el Ballet de Tbilissi, així com el Teatre Rustaveli. Diferents galeries d’art i atractius cafès ens brindaran l’ambient més cosmopolita d’aquest passeig. Sopar i allotjament.

 

DIA 3. TBILISSI – MTSKHETHA – KUTAISSI

 

Esmorzar i sortida amb autocar cap a Mtskhetha, antiga capital del Regne de Geòrgia, on destaca la Catedral de Svetitskhoveli, i que fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. També visitarem l’església i l’antic monestir de Jvari, que es un dels monuments més fotografiats del país. L’església fou construïda entre els anys 586 i 605 i és la primera mostra de cristianisme en territori georgià. Dinar en ruta. Un cop finalitzades aquestes visites prosseguirem fins a Kutaissi, segona ciutat de Geòrgia, i lloc d’una gran riquesa històrica i cultural. Destaquen la Catedral Bagrati i molt especialment el Monestir de Gelati, important complex que visitarem i que fou fundat el 1106 pel Rei David. Són excepcionals els frescos que podrem veure a la Catedral de la Mare de Déu. Un cop finalitzada aquesta visita, ens dirigirem a veure les coves de Prometeu, situades a 20 km al nord-oest de Kutaissi, amb un llac interior i una discreta decoració lluminosa, i que visitarem acompanyats de música clàssica de fons. Arribada a Kutaissi. Sopar i allotjament.

 

DIA 4. KUTAISSI – GORI – GUDAURI

 

Esmorzar. A continuació, ens dirigirem a “Uplistsikhe” o “fortalesa del Senyor”, una antiga ciutat excavada a la roca i construïda en un alt penya-segat. Podem dir que es tracta d’una població troglodita i es considera un dels assentaments humans més antics de tot el Caucas. Actualment, sembla un museu en el qual destaquen tant les construccions de diferents èpoques, com la combinació de diversos estils de cultures rupestres, i on queden encara visibles unes 150 coves. En l’ascens, veurem antigues esglésies, restes d’un temple pagà i, entre d’altres, les restes de l’antic palau de la Reina Tamara. Un cop finalitzada aquesta visita sortirem en direcció a Gori, lloc de naixement d’Stalin, que hi té un museu dedicat i que visitarem. Dinar. A continuació, sortida cap a la zona del Gran Caucas a través de la “carretera militar de Geòrgia” construïda pels russos i que fou, en el seu moment, vital perquè l’exercit rus pogués creuar el Caucas i arribar fins a Tbilissi, d’aquí ve el nom de “carretera militar”. Ho havien intentat abans els grecs, els romans i els àrabs, atès que és l’únic pas natural de Nord a Sud. En ruta visitarem el complex eclesiàstic fortificat d’Ananuri, pròxim al pantà de Jinvali. Dintre del complex hi ha dues esglésies del segle XVII, la més gran de les quals anomenada Església de l’Assumpció. També ens detindrem en el monument commemoratiu de l’amistat russogeorgiana, erigit el 1983 per commemorar el dos-cents aniversari de la firma de tractat de Georgievsk, el 1783, per mitjà del qual Geòrgia es va convertir en protectorat de Rússia. El lloc és molt pintoresc, en plenes muntanyes del nord del Caucas. Prosseguirem fins a Gudauri, situada a uns 2.200 metres d’alçària i a 120 quilòmetres de Tbilissi. Sopar i allotjament.

 

DIA 5. GUDAURI – KAZBEGI

 

Esmorzar i sortida fins a Kazbegi, situada a uns 35 km de Gudauri, i que és la regió muntanyosa del país. Visitarem Stepantsminda, la principal ciutat de la regió. A continuació, ens dirigirem a través de bells boscs, valls i cims fins a l’Església de la Trinitat de Guergueti, a 2.170 m d’alçària. Aquesta església pertany a l’església ortodoxa georgiana de la regió de Mtsjeta-Mtianeti al municipi de Kazbegi. Junt a l’església, passa la carretera militar georgiana entre Vladikavkaz a Rússia i Tbilissi amb la frontera russa a uns 18 km. El nom de l’església, Guergueti, és el d’una antiga població ja desapareguda que hi havia propera. La seva localització aïllada al cim d’una costeruda muntanya envoltada per la immensitat de la natura, l’han convertit en un símbol per a Geòrgia. Si el clima ho permet podrem veure una de les glaceres més grans del Caucas, el Mont Kazbegui, amb una altitud de 5.047 m. Dinar entre les visites. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

 

DIA 6. KAZBEGI – TBILISSI

 

Esmorzar i sortida cap a Tbilissi. En ruta visitarem el Château Mukhrani, la historia del qual es remunta a 1876, quan Ivane Mukhranbatoni, descendent de la família reial Bagrationi, després d’haver visitat Bordeus, va decidir produir extraordinaris vins georgians en aquesta finca. Avui dia les seves produccions s’han fet famoses en tot el món. Tindrem ocasió de veure el complex, les vinyes i gaudir d’una degustació d’algun dels seus excel·lents vins. Un cop finalitzada aquesta visita, es dinarà. Arribada a mitja tarda a Tbilissi. Temps lliure per descansar, passejar o efectuar compres. Sopar i allotjament.

 

DIA 7. TBILISSI – SHAKI (AZERBAIDJAN)

 

Esmorzar. Sortida en autocar cap a Shaki (270 km) a l’Azerbaidjan. En arribar a la frontera, aquesta s’ha de creuar a peu, amb l’equipatge, i es farà també el canvi d’autocar i de guia. La ciutat de Shaki, declarada Patrimoni de la Humanitat, fou la seu del regnat Shaki i és una de les ciutats més belles de l’Azerbaidjan. Dinar i inici de la nostra visita amb un recorregut pels palaus d’estiu Shaki Khans (1762) que posseeix magnífiques vidrieres i extraordinaris frescos. Igualment veurem el Museu i la Fortalesa on tindrem l’oportunitat de conèixer la història àzeri. També se’ns mostrarà la manera com es realitzaven aquestes vidrieres, una veritable meravella, ja que no utilitzaven cola ni fusta i que actualment encara es construeixen utilitzant mètodes ancestrals. Shaki es troba ubicada en un lloc per on transcorria la Ruta de la Seda. Igualment veurem un Caravanserai, parcialment convertir en allotjament, i que és el lloc on als segles XVIII i XIX s’allotjaven els viatgers. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

 

DIA 8. SHAKI – LAHIJ – BAKÚ

 

Esmorzar. Sortida cap a Bakú, efectuant una primera parada en ruta a l’encantador poble d’alta muntanya de Lahij que, recentment, s’ha incorporat al Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i que amb les seves tradicionals botigues d’articles de coure i els seus carrers empedrats, forma un conjunt d’alta muntanya d’una gran bellesa. Després d’aquesta visita prosseguirem fins a Shamakhi per veure la mesquita i el Mausoleu de Yeddi Gumbaz. Dinar en ruta. Després, prosseguirem fins a Bakú, visitant abans d’arribar el Mausoleu de Diri Baba, construït en un penya-segat, a Maraza, l’any 1401. A mesura que ens anem apropant a Bakú, el paisatge canvia totalment, passant del verd dels contraforts del Caucas, a una zona semidesèrtica banyada pel Mar Caspi. Arribada a l’hotel al vespre. Sopar i allotjament.

 

DIA 9. BAKÚ – GOBUSTAN – PENÍNSULA D’ABSHERON – BAKÚ

 

Esmorzar. Sortida fins a Gobustan, situada a 60 quilòmetres de la capital, i on es troben les pintures rupestres, Patrimoni de la Humanitat, les dates de les quals se situen entre 5.000 i 15.000 anys aC. Segons els últims estudis, aquests petròglifs es van descobrir després d’una sèrie de sismes, que van destruir les coves on estaven ubicats i es van mostrar a l’exterior després del cataclisme. La visita, que és excepcional, inclou un breu recorregut pel Museu que hi és ubicat. Tornada a Bakú per dinar i continuació fins a la Península d’Absheron, on es troba Ateshgah, el temple de la flama eterna, un lloc que en els seus inicis va pertànyer als adoradors de Zoroastre. El complex, tipus fort, va ser construït al segle XVIII pels devots de Xiva. Actualment és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Continuarem fins a la fortalesa Mardakan, construïda a mitjans del segle XIV i que és de forma quadrangular, amb cinc nivells. Quan els enemics atacaven, aquesta i altres fortaleses encenien focs a les seves torres, utilitzant oli, per avisar de la presència d’enemics. Avui dia, Mardakan és un lloc d’estiu, on les famílies acabalades disposen de cases pròpies. Finalitzarem aquest dia amb un recorregut per Yanar Dag, l’anomenada muntanya del foc, que crema permanentment, a causa de la sortida de gasos de la terra. Tornada a Bakú. Sopar i allotjament.

 

DIA 10. BAKÚ

 

Esmorzar. Dia complet de visites a Bakú. Al matí, abans de dirigir-nos a la part vella de la ciutat, farem una parada al Bulevard, des d’on tindrem una visió frontal de la ciutat, amb les “Torres de Foc” de fons i el Mar Caspi a esquena nostra. En aquest punt on pràcticament s’inicia aquest passeig, hi ha l’anomenada “petita Venècia” i el que era el pal o asta més alt del món amb la bandera de l’Azerbaidjan, fins que recentment va perdre aquest rècord, ja que va ser superat per un altre pal a Duixanbe (Tadjikistan). Des d’aquí ens dirigirem a la part vella de la ciutat, on efectuarem un recorregut a peu, en gran part emmurallada, incloent-hi l’antiga fortalesa “Icheri Sheher”. A través dels seus carrerons medievals visitarem també el Palau dels Xirvanxàs (antiga residència dels dirigents de la regió de Shirvan) declarada Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Un altre punt important en la nostra visita serà l’anomenada Torre de la Donzella, del segle XII, que originalment era a la riba del Mar Caspi i que, al llarg dels anys, ha quedat desplaçada de la seva proximitat al mar. Aquesta torre és un dels monuments més distintius de l’Azerbaidjan i apareix en nombrosos bitllets àzeris, i és també Patrimoni de la Humanitat. A continuació, ens dirigirem a la Plaça de les Fonts i l’animat carrer Nizami, amb magnífics edificis del segle XIX, construïts pels magnats del petroli. Dinar. Després, es deixarà temps lliure per poder passejar per aquesta zona (carrer Nizami) que, independentment del seu valor arquitectònic, és el centre comercial de Bakú.

Un cop finalitzat el temps lliure, seguirem fins a Upland Park, el turó més alt de la ciutat, amb una esplèndida vista, on veurem les anomenades Torres del Foc, tres extraordinàries torres de cristall amb una arquitectura de disseny, que dominen la ciutat. A la nit s’il·luminen amb tres colors diferents: blau (mar), vermell (foc) i verd, els tres colors de la bandera nacional. Les torres s’il·luminen amb LED que mostren el moviment d’una flama, que és visible des de tota la ciutat. Aquesta impressionant il·luminació crea l’efecte de grans torxes, enfatitzant el concepte de les Flames Towers, com reflecteix el seu nom. Igualment visitarem en aquesta àrea un memorial, amb la flama eterna, dedicada a aquells que van perdre la vida en el conflicte armat de Nagorno-Karabaj, que es va estendre entre l’Azerbaidjan i Armènia, des de 1990 fins a 1994, coincidint amb la desintegració de la Unió Soviètica. Des d’aquest punt i abans de tornar a l’hotel, farem un breu recorregut panoràmic per l’àrea on es troba el Centre Cultural Heidar Aliev, que inclou un museu, un centre de convencions i àmplies sales d’exposicions. L’any 2014 se li va concedir el premi al millor disseny del món. Està ubicat en un espectacular parc. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament per descansar (Es disposarà de l’habitació fins a l’hora de de sortida).

 

DIA 11. BAKÚ -ISTANBUL – BARCELONA

 

A l’hora prevista trasllat a l’aeroport. Sortida en el vol TK339 Turkish Airlines a les 02.35 h destinació a Istanbul. Arribada a les 04.40 h. Connexió a les 07.25 h amb el vol TK1853 destinació Barcelona. Arribada a les 10.00 h. Fi del viatge i dels nostres serveis.

 

Consulti preu per persona i característiques especials d’aquest viatge

 

Hotels previstos o similars

TBILISSI

HOTEL GALLERY PALACE 4*
Ver hotel

KAZBEGI

HOTEL ROOMS HOTEL KAZBEGI
Ver hotel

KUTAISSI

BEST WESTERN KUTAISI 4*
Ver hotel

SHAKI

SHEKI PALACE HOTEL 4*
Ver hotel

GUDAURI

HOTEL MARCO POLO 4*
Ver hotel

BAKÚ

HOTEL WINTER PARK 4*
Ver hotel

El viatge inclou

 

  • Vol directe Barcelona-Tbilissi amb la companyia Georgian Airways i vol Bakú-Istanbul-Barcelona, amb Turkish Airlines, ambdós en classe turista.
  • Tots els impostos i taxes d’aeroport corresponents
  • Hotels indicats de 4* en Geòrgia i l’Azerbaidjan
  • Règim de pensió completa durant tot el viatge
  • Visites i excursions indicades amb entrades als monestirs, museus i monuments que es visiten.
  • Degustació de vins al Celler de Chateau Mukhrani (Geòrgia).
  • Guies locals de parla hispana
  • Tots els trasllats i visites indicats en minibús amb aire condicionat
  • Assegurança  bàsica d’ assistència de la companyia AXA
  • Tramitació i cost del visat de l’Azerbaidjan

 

Nota:

 

* No inclou propines, begudes ni qualsevol altre servei no especificat.

Descarregar programa en pdf